Den perfekte kvindekrop findes ikke!?

Hej bloggen, og velkommen tilbage! Lige nu lægger jeg syg med hals betændesle, det vil sige træningen lige er sat på pause nogle dage. Så jeg har læst lidt forskellige blogindlæg, om det her med den perfekte krop, og det at se ud på en bestemt måde. Og jeg kan lige så godt starte med at sige det som det er.. Fuck den perfekte krop..seriøst!

Lægger måske lidt hårdt ud men der er ikke noget som overskriften “kropsidealer” der kan få folk op af stolene. Den perfekte krop er noget der fylder så sindsygt meget, og så mange piger/kvinder inkl. mig selv, stræber efter den perfekte krop. Men hvad er den perfekte krop?? Hvis der er nogen der har svaret må i ihvertfald meget gerne fortælle mig det. Nu kan jeg jo kun tale ud fra hvad jeg ved og høre og ud fra, at jeg selv er en 18 årig teenager der går i gymnasiet. Og ud fra det ved jeg, at stor set alle piger på min alder er utilfredse med noget ved deres krop.. Så er lårene for store, så er maven for tyk, brysterne for store, eller helt omvendt..Lårene er for tynde, kavalergangen er for lille og ingen talje? Og hvor er det bare pisse ærgeligt det er sådan det skal være!! men jeg kender det jo godt selv, noget af det jeg personligt har arbejdet rigtig meget med er min selvtillid. Vi ved godt alle sammen, det ikke er rart at få af vide “du er tyk” eller “du har godt nok små bryster” men der er bare ingen forskel på det og så når du siger det til dig selv. Den eneste forskel der er, er at det gør mindre ondt fordi det kommer fra dig selv end fra andre, ikke sagt at det så slet ikke gør ondt.. for det er lige præcis det, som det gør. Ikke på samme måde som at få det at vide, det ved jeg da også fra mig selv af. Men på længere sigt giver det bare ekstremt dårlig selvtillid, at man taler grimt om sig selv. Personligt syntes jeg det er så ærgeligt at vi lever i en tid, hvor folk har så travlt med at dømme hinandens udseende, det er jeg virkelig modstander af.

Lige så mange forskellige kvindekroppe der findes, lige så mange svar er der på hvordan den perfekte kvindekrop skal være, for man har hver især nogle drømme. Eksempelvis så har jeg et billede i hovedet af hvordan jeg gerne sku se ud når jeg er færdig med mit forløb ved min personlige træner.. Så for mig og for mit vedkommende, der er det vel den perfekte kvindekrop, men jeg er sikker på at for dig der læser det her, så har du et helt andet billede af hvordan du mener den idelle kvinde krop skal se ud. Man har altid noget ved sin krop man ikke ønsker, og det er det der er forskelligt fra hver individ.

Vi kan sjældent kigge på os selv og sige hold kæft hvor har jeg bare en pæn krop, men sjovt nok kan vi altid se det smukke i de mennesker der er rundt om os, og som vi holder af, og det samme omvendt. Lige nu er det eksemplvis et ret stort hit at dyrke fitness, hvilket jeg jo også personligt gør. Og så kan jeg spørge mig selv? gør jeg det her for at opnå den perfekte krop eller hvorfor gør jeg det. Og man kan sige at jeg gør jo det her fordi jeg er i gang med et vægttab, men jeg gør det da også fordi det er en slags hobby for mig. Men hvad så når jeg har opnået mit vægttab? Jov for så vil jeg højest sandsynligt træne videre fordi der kommer noget nyt jeg ikke lagde mærke til før, som jeg nu ikke er tilfreds med. Det er lidt en form for en ond cirkel? Fordi hvorfor gør man det? gør man det for sig selv eller gør man det fordi man gerne vil have andre skal tænke, hold kæft hun har en lækker krop.. det spørgsmål har jeg ihvertfald stillet mig selv mange gange. og jeg kan stadigvæk ikke svare på det.. For nogle dage gør jeg det udelukkende for mig selv, og andre dage tænker jeg, “nu skal jeg vise alle andre, jeg godt kan..”

Hvilket er et pisse godt eksempel på hvorfor det er så vigtig at have selvtilld!! Der er sku ikke noget galt i at tænke, wow jeg ser sku godt ud idag.. At man påpeger de gode ting ved sig selv, for alle mennesker har noget godt. Det kan godt være det er mega svært at kigge sig selv i spejlet, og sige “okay jeg har fyldige lår, men det er pænt til mig” Men bare husk på at alle har nogle menneskelige værdigheder, også selvom du bilder dig selv ind du ikke har. Men når det så er sagt, så syntes jeg heller ikke der er noget galt i at sætte sig nogle mål og have nogle drømme. For den eneste måde du kan ændre det som på du er utilfreds med, er ved at gøre noget ved det, men sammentidig huske på de skønne værdiger som DU indebærer. Så om du har en lille numse eller en stor numse, eller du er tyk eller tynd, høj eller lav, bred eller lille… Så har lige præcis DU noget som ingen andre i verden har. For vi er alle sammen forskellige, og vi er alle sammen født med hver vores smukke egenskaber, og det er da fantastisk at tænke på?!

Jeg ville ønske at vi i den tid vi lever i brugte mindre tid på at dømme andre, og istedet acceptere os selv, og vores egne kroppe. Men som om jeg skal sidde her og spille hellig, for det skal jeg overhovedet ikke, jeg har sku også mine dårlige dage, hvor jeg tænker alt mulig dårligt om mig selv, men så er det bare mega vigtigt at minde sig selv om, at selvom man ikke ligner en covergirl for Vogue, så har man helt sikkert nogle andre egenskaber, der gør lige netop dig til et pisse skønt menneske.

Jeg tror ikke på at den “perfekte kvindekrop” findes, for så selv hvis du fik lavet alt om ved dig selv som du ikke bryder dig om, ville du stadigvæk i andres hoveder ikke være i nærheden af hvad de mener er den perfekte kvindekrop. Igen, det er derfor det er så vigtigt at lære og acceptere en selv for den man er, og de værdiger som man består af. For uden dem ville man jo ikke være den man er. Så om du er slank, trænet eller buttet så er det altså en inviduel vudering hvad der er den perfekte kvindekrop. Det er derfor man skal tænke på sig selv og hvad man selv mener, og ikke lade andres mening påvirke dig. Så i mine øjne er alle mennesker, kvinder som mænd smukke på deres helt egen måde..

Det var et af de lidt længere opslag..Men et emne jeg finder meget interesant! Håber mine tanker var interessante at læse..  Ellers er der ikke mere at sige end god torsdag til jer alle sammen…

XOXO Oline

 

Written by

Skriv et svar