Fornuftig eller nærig? -Økonomiske tips og tricks

Hej bloggen og velkommen tilbage!!😍

Det her blogindlæg er lidt anderledes end hvad jeg plejer og skrive om. Men nu er jeg jo flyttet hjemmefra og har jeg snart været et helt år. Så her kommer jeg med 15 gode råd med hensyn til at flytte hjemmefra, ud fra min egen erfaring. Håber i kan bruge det til noget

 •  Spar penge sammen

En rigtig god ide er på forhånd at spare en masse penge sammen, for når man står i selve flytningen er det altså vildt dyrt. Mange har en opsparing som de kan gøre brug af, gjorde jeg også selv og det hjalp mig rigtig meget. Men jeg ved også fra erfaring at det er fedt at have sparet nogle penge sammen, for der kommer helt sikkert nogle uforudsigelige ting under din flytning du skal ud og have fat i, der er det altså godt med lidt ekstra guldkorn i pung

 •  Få lavet et budget i banken

Helt sikkert får lavet et budget i banken, det vil hjælpe dig og din økonomi ekstremt meget. Når du får lavet et budget bliver der trukket et fast beløb hver måned der dækker alle dine udgifter, og så få sat tal på hvor mange penge du om måneden har til mad, diverse osv.

 •  Handel ind 1 gang i ugen

Ud fra egen erfaring fungere det her råd SÅ godt. For lige da jeg var flyttet hjemmefra der handlede jeg altså bare ind når jeg lige manglede, hvilket reslulterede i jeg brugte mange flere penge end nødvendig på mad. Men senere der dividerede jeg mit madbudget med antal uger på en måned, og der havde jeg det beløb jeg kunne gå ud og købe mad for hver uge. Så den dag jeg skulle handle planlagde jeg mad for hele ugen, og det saprrede mig en del penge

 • Begræns dine impulskøb

Dette er fucking svært, især når man er vant til at komme hjemme fra hvor man måske slet ingen udgifter havde..Well..tell me about it..haha fuck hvor har jeg bare gjort mange impulskøb…Er heldigvis blevet bedere. Men virkelig tænk over hvad du putter i kurven, og om du overhovedet mangler det, for i sidste ende kan man altså spare en del penge også

 • Tjen penge der hvor du kan

Når man pludselig har mange flere regninger end man er er vant til og kun lever på SU, har man altså ikke så forfærdelig meget at gøre godt med. Derfor er et godt råd, få lidt arbejde rundt omkring, lidt er bedre end ingen ting. Især når bare din Husleje udgør 1/3 af hele din indkomst. For mit vedkomme er jeg ikke ansat nogle steder. Men prøv og tænk kreativt, så spørg dine forældre, bedsteforældre, tætte venner osv om du kan tjene et par 100 ved dem, Sælg ud af de ting du ikke får brugt osv.

 • Tænk over at slukke for strømmen Til tv’et og internettet når du går i seng

Det lyder åndsvagt, men i sidste ende gavner det altså. Inden jeg gik i seng i min gamle studoebolig slukkede jeg altid for internet og tv, så det ikke brugte strøm mens jeg alligevel sov.

 • Spar penge hvor du kan

Tv kanaler er vildt dyrt at have, så en måde du helt sikkert ville kunne spare penge på der er at eksempelvis at købe tv2play eller netflix, så kan du se film og andre ting på din computer. Og hvis du så har en radio kan du få nyheder der igennem. For tv kanaler kan i sig selv koste 500 kr ekstra, hvis ikke mere. Det er altså virkelig dyrt. Men internet kan du få helt ned til 250 kr i måneden og så + 200 for netflix eller viaplay. Så du kan altså få både internet og et eventuelt film program til under den pris for hvad kanalaer i sig selv koster. WORTH IT

 • Tænk kreativt med hensyn til mad

Lav mad af flere postioner, så du har til flere penge. Det spare du både penge og tid ved. Et eksempel er at jeg  var helt vildt med en risret fra knorr, jeg mener den koster 25 kr og ud af den havde jeg madpakke til mig selv, i en hel uge i skolen.

 •  Cykel i stedet for bus

Der er ikke så meget andet at sige end at når du står til sidst i måneden og kontoen er på grænsen til at gå i minus vil du virkelig fortryde du ikke bare cyklede i fitness i stedet for at bruge penge på offenlig transport…yes..og ved ikke om i kan høre at jeg ligesom taler af erfarring her :))

 •  Spar sammen hvor du kan

Hvis du har nogle penge tilbage fra måneden, så smid dem ind på en opsparring. Det vil gavne meget når du står og mangler penge senere

 • Bad i fitness hvis du betaler for vand

Hvis vand ikke høre med i din husleje, og du eksemplvis går i fitness. Når du så har mugligedhed for det så bad med god samvittgihed i fitness, og spar lidt der

 •  Udnyt når nogen skal til tyskland 

Dette råd har jeg selv udnyttet mig for vildt af. For nu er det altså sådan at jeg elsker pepsi max, og hvis jeg skulle købe Pepsimax her hjemme i den mængde jeg drak den gang, så havde jeg slet ikke haft råd, sååå tænk lige over det ;))

Og nu tænker i sikkert…”Hold da op flora, du er godt nok fornuftig hvad angår penge” Nooo, haha det tog mig virkelig lang tid og finde ud af, at håndtere pludselig at have så lidt penge at shoppe for..Håber i kunne bruge de her råd til noget.

GOD PÅSKE

xoxo Oline <33

 

Written by

Skriv et svar